16 januari 2024

#32 Lynn (9 jr) – over het prentenboek spiegelbeeld

In aflevering 32 vertelt Lynn van 9 jaar over het prentenboek Spiegelbeeld. Ze deelt haar ervaring en vertelt dat het een mooi boek is waar een prachtig bruin meisje in voorkomt.
16 januari 2024

#32 Lynn (9 jr) – over het prentenboek spiegelbeeld

In aflevering 32 vertelt Lynn van 9 jaar over het prentenboek Spiegelbeeld. Ze deelt haar ervaring en vertelt dat het een mooi boek is waar een prachtig bruin meisje in voorkomt.
podcast girl
podcast boy

Over deze serie podcasts

rainbowline 2x

Mijn naam is Warsha. Ik ben kindercoach en richt mij voornamelijk op kinderen uit multiculturele gezinnen.

Samen met mij ontdekt jouw kind zijn eigen kwaliteiten, talenten en mogelijkheden. Op die manier werk ik samen met het kind aan het zelfvertrouwen en leert jouw kind over hoe hij of zij in elkaar zit.

In deze serie podcasts ga ik met verschillende kinderen in gesprek, deel ik inspiratie, ervaringen en talenten van de kinderen.

Geniet ervan!

 

Liefs, Warsha

podcast girl
podcast boy

Over deze serie podcasts

rainbowline 2x

Mijn naam is Warsha. Ik ben kindercoach en richt mij voornamelijk op kinderen uit multiculturele gezinnen.

Samen met mij ontdekt jouw kind zijn eigen kwaliteiten, talenten en mogelijkheden. Op die manier werk ik samen met het kind aan het zelfvertrouwen en leert jouw kind over hoe hij of zij in elkaar zit.

In deze serie podcasts ga ik met verschillende kinderen in gesprek, deel ik inspiratie, ervaringen en talenten van de kinderen.

Geniet ervan!

 

Liefs, Warsha

Liever lezen dan luisteren?

[Warsha] Hey, welkom bij de Kindervreugde Podcast. Mijn naam is Warsha van Kindervreugde en leuk dat je luistert. Ik ben kindercoach en richt mij voornamelijk op kinderen uit multiculturele gezinnen. Samen met mij ontdekt jouw kind zijn eigen kwaliteiten, talenten en mogelijkheden. Op die manier werk ik samen met het kind aan het zelfvertrouwen en leert jouw kind over hoe hij of zij in elkaar zit. In deze podcast ga ik met verschillende kinderen in gesprek. Deel ik inspiratie, ervaringen en talenten van deze kinderen.
Hallo lieve mensen, vandaag ga ik een nieuwe aflevering opnemen. Ik heb een nieuwe gast. Haar naam is Lynn. En zij gaat ons meenemen in het boek Spiegelbeeld. Die net enkele weken uit is. Lynn heeft het boek gelezen en zij gaat ons vertellen wat zij daarvan vond. Welkom Lynn!

[Lynn]Hoi!

[Warsha]Hoi Lynn! Lynn, hoe oud ben je en wat zijn je hobby’s? Dat is natuurlijk leuk om te weten voor de luisteraars.

[Lynn]Ik ben 9 en mijn hobby is basketballen. En ik heb twee zusjes en één broertje. En ik kom uit Haarlem.

[Warsha]Leuk, ja. En hoe lang zit je al op basketbal?

[Lynn]3 jaar.

[Warsha]3 jaar en wil je daar nog iets mee doen later of is het echt een sport die je wil uitoefenen?

[Lynn]Misschien als bijbaantje, misschien basketbal leraar of trainer.

[Warsha]Ja want 3 jaar is ook al heel lang toch?

[Lynn]Ja.

[Warsha]Ja en je doet het met plezier, zo hoekjes zie je hoe je dat doet wel.

[Lynn]Ja.

[Warsha]Nou jij gaat ons vandaag meenemen in het boek Spiegelbeeld. Misschien kun je ook vertellen. De schrijfster is van het boek en de illustrator.

[Lynn]Dayenne Schurman – de Bruin en Christina Rosalia.

[Warsha]Ja, mooi! Dayenne heeft het boek inderdaad geschreven. En Christina heeft de illustraties gemaakt, dus de tekeningen uit het boek. Nou, jij hebt het verhaal gelezen.

[Lynn]Ja.

[Warsha]Was het makkelijk te lezen voor je?

[Lynn]Nou, wel een beetje, want ik heb wel gewoon een aafje uit. Met lezen alleen was het wel leuk om te lezen.

[Warsha]Oké, mooi. Wat vond je van het verhaal?

[Lynn]Ik vond het een leuk verhaal. Ja, en zo met mijn broertje en mijn zusje. Ja, die vonden het ook heel leuk.

[Warsha]Ja, want voor dit interview vertelde je ook iets moois. Ook wat je zusje van het boek vond.

[Lynn]Ze vond het een leuk boek, omdat ze ook niet vaak boeken ziet waar bruine mensen in staan. En ze vond het een leerzaam boek, omdat je, dat Kelsey in het verhaal, nee de oma van Kelsey in het verhaal, dat je mooi bent zoals je bent en toen zei Sofie, “Ik ben heel mooi”

[Warsha]Dat is inderdaad een heel mooi voorbeeld en er zijn inderdaad heel weinig boeken waar bruine meisjes of kinderen van kleur in voorkomen. Er staan vragen achterin het boek. Ik vind zelf dat dat weinig voorkomt, dus ik vind dat zeker een pluspunt uit het boek. En de spiegel, want die zit achterin in het boek.

[Lynn]Ja, dat vond ik wel leuk. Want je kijkt niet heel snel in de spiegel of zo. Als je kleren misschien aandoet. En je kijkt of het wel mooi is. Maar voor de rest niet echt veel. Dus dat vond ik wel leuk, en mijn zusje ook.

[Warsha]Ja, leuk. Want dan lees je het verhaal en dan eindig je door met jezelf in te kijken in de spiegel.

[Lynn]Ja.

[Warsha]Er staan ook een aantal vragen aan het einde in het boek.

[Lynn]Ja.

[Warsha]Wat vond je daarvan? Ik vond dat best wel mooi, want dat zie je eigenlijk weinig terug.

[Lynn]Ja, dat zie ik er maar echt bij, heel weinig boeken zie je vragen achterin staan.

[Warsha]Wat vond jij van de vragen? Bijvoorbeeld, lijk jij op je vader of moeder?

[Lynn]Ik vond het leuk, want dat zie je niet vaak in boeken, dat je vragen hebt. En dan heb je ook weer eens wat om te beantwoorden als je een boek hebt gelezen.

[Warsha]Ja, en? Lijkt jij meer op je vader of moeder?

[Lynn]Nou, allebei. Want mijn krullen heb ik van papa en mijn huidskleur heb ik ook van papa. Alleen mijn gezicht lijkt heel erg op mama.

[Warsha]Ja.

[Lynn]Dus ik lijk eigelijk of allebei wel.

[Warsha]Ja, mooi. Wat vind jij mooi aan jezelf? Want dat is de volgende vraag die gesteld wordt. Denk je daar wel eens na of is dat echt naar boven gekomen toen je in het boek aan het lezen was?

[Lynn]Het is echt naar boven gekomen toen ik dit… Nee, ja ik bedenk het niet zelf maar mama zegt dat ook wel eens.

[Warsha]Maar het is wel mooi om je in het boek terug te vinden toch? Ja. En? Om even de antwoord te geven om te vraag.

[Lynn]Dat ik best wel goed kan basketballen.

[Warsha]Maar ook als je naar jezelf zou kijken in de spiegel, wat vind je mooi aan jezelf? Dus als je echt naar het spiegeltje zou kijken, wat vind je dan mooi aan jezelf?

[Lynn]Mijn haren, vind ik eigenlijk ook het mooist. Ja, mijn krullen.

[Warsha]Mooi. En dan zijn er nog twee vragen. Nee, één eigenlijk, want de ander is een herhaal vraag eigenlijk.

[Lynn]Ja.

[Warsha]Ik ben dankbaar voor mijn… ..puntje, puntje.

[Lynn]Haar en mijn huidskleur en dat ik een huis heb.

[Warsha]Ja.

[Lynn]En eten.

[Warsha]Heel belangrijk.

[Lynn]Ja. En drinken.

[Warsha]Mooi, heel mooi. Nou, er komt een herhaalstukje. Ik ben mooi, ik ben perfect zoals ik ben. Wat vind je van deze twee zinnen?

[Lynn]Leuk dat dat een keer in een boek voorkomt, dat je dat kan zeggen. Dat vond ik er heel leuk aan. En ik vond het ook leuk om tegen mijn zus te zeggen, herhaal dat is voor het spiegeltje.

[Warsha]Ja, mooi dat je je zusje ook daarmee die ondersteuning geeft. Met dit boek samen, toch?

[Lynn]Ja.

[Warsha]Oké. Voor het interview hadden we het ook over oma.

[Lynn]Ja.

[Warsha]Je had twee oma’s. Want in het boek hebben ze natuurlijk over Kelsey en oma.

[Lynn]Ja, en ik zou het heel leuk vinden om een keer met mijn oma het boek te lezen. Als ik weer bij mijn oma ben. Want toen het boek uitkwam, toen we het hadden, thuis liggen, toen we het kregen, toen was ik net een dagje weg van mijn oma, want toen was ik weer terug thuis.

[Warsha]Ja, want jouw oma’s wonen ook iets verder weg. Ja. Leuk. En hoe is jouw band met oma als je kijkt naar het verhaal met Kelsey en haar oma?

[Lynn]Wel een beetje eigenlijk hetzelfde, want ik loop ook wel vaak met mijn oma door het park en zo. En dan ga ik ook weleens de eendjes voeren. Dus dat vond ik er wel op lijken.

[Warsha]Ja, mooi. En dan kun je er eens volgende keer misschien ook…

[Lynn]Ja, boek meenemen.

[Warsha]Ja, en dan kun je misschien in het water kijken. Misschien zie je ook je eigen spiegelbeeld.

[Lynn]Ja.

[Warsha]Ja, dat is ook heel mooi. Wat vind je of vond je van de tekeningen? De illustraties uit het boek.

[Lynn]Ik vond hele mooie tekeningen. En ik vond het ook snap dat iemand zoiets kan maken. Die tekeningen.

[Warsha]Ja, zeker.

[Lynn]En mijn zus vond het ook wel een leuke tekening. Ja. En mijn broertje ook.

[Warsha]Ja, want je hebt het boek zelf gelezen, maar ook voor gelezen.

[Lynn]Ja.

[Warsha]Merk je daar verschil in, dat de manier waarop je dat doet, dat je dan misschien anders leest als je het zelf doet en anders als je het voor leest?

[Lynn]Ja, want als ik het voor lees, dat vind mijn zusje altijd heel leuk, dat ik er stemmen bij doe, dat ik niet helemaal dezelfde stem heb. Alleen als je het zelf leest, dan doe je niet de stemmen erbij denk ik, want dan doe je het gewoon in je hoofd.

[Warsha]Ja, dus bij de verschillende karakters zet je een ander stemmetje op.

[Lynn]Ja.

[Warsha]Ja, leuk. Kun je een stukje voor doen? Waarvan? Nou, hoe je dat doet als je dat voorleest.

[Lynn]Ja hoor. De ene keer ga ik echt heel hoog enzo. Dan doe ik echt een hoog stemmetje en de andere keer doe ik echt heel laag. Nou echt heel laag? een beetje laag. Ik vond het geluid van de oma, want oma’s praten veel zachter dan…

[Warsha]Ja, is dat zo?

[Lynn]Ja eigenlijk wat… wat schorder. En gewoon… Jij… Ik zelf praat gewoon wat harder dan schoor.

[Warsha]En dan daarmee lees je het voor? Ja?

[Lynn] Ja. Dan moet dat ook goed zeggen.

[Warsha]Wil je een stukje lezen uit het boek? Misschien een klein stukje die je zelf kan kiezen?

[Lynn]Ja hoor. Het maakt mij eigenlijk niet heel veel uit welke bladzijde.

[Warsha]Dan kunnen we ook horen hoe jij voorleest.

[Lynn]Van de eerste bladzijde ofzo?

[Warsha]Wat jij wilt.

[Lynn]Zie je dat vrolijke stoere meisje met die vlechtjes in haar haar? daar, daarboven dat is Kelsey een echte durfal. Kelsey houdt van avonturen beleven en vindt het gaaf om in de bomen te klimmen. Oma kijk eens wat ik kan! Doe je voorzichtig Kelsey. Zegt oma. Houd je goed vast lieverd.

[Warsha]Mooi!

[Lynn]Dat zegt Sofie dus ook altijd.

[Warsha]Ja, maar dat is een compliment hè. Ja toch?

[Lynn]Ja.

[Warsha]Hey Lynn, dankjewel voor het mooie interview en dat je iets wou vertellen, of jouw stukje wou vertellen over het boekspiegelbeeld. Dankjewel.

[Lynn]Nou, alsjeblieft, ik vond het heel leuk.

[Warsha]Bedankt voor het beluisteren van deze podcast. Ik hoop dat je genoten hebt. Ook kun je mij volgen via Kindervreugde op Instagram en Facebook. Het is ook lief als je een bericht zou kunnen achterlaten op iTunes of dat je mij 5 sterren geeft.

Luisteren kan ook via de volgende kanalen