16 januari 2024

#33 Renuka (11 jr) – over de inclusieve kaartenset van Books by Ani

In aflevering 33 neemt Renuka jullie mee in de mooie en inclusieve kaartenset van Books by Ani. Zij heeft de kaartenset doorgenomen en neemt jullie mee in wat zij van de kaartenset vindt. Veel luister plezier!
16 januari 2024

#33 Renuka (11 jr) – over de inclusieve kaartenset van Books by Ani

In aflevering 33 neemt Renuka jullie mee in de mooie en inclusieve kaartenset van Books by Ani. Zij heeft de kaartenset doorgenomen en neemt jullie mee in wat zij van de kaartenset vindt. Veel luister plezier!
podcast girl
podcast boy

Over deze serie podcasts

rainbowline 2x

Mijn naam is Warsha. Ik ben kindercoach en richt mij voornamelijk op kinderen uit multiculturele gezinnen.

Samen met mij ontdekt jouw kind zijn eigen kwaliteiten, talenten en mogelijkheden. Op die manier werk ik samen met het kind aan het zelfvertrouwen en leert jouw kind over hoe hij of zij in elkaar zit.

In deze serie podcasts ga ik met verschillende kinderen in gesprek, deel ik inspiratie, ervaringen en talenten van de kinderen.

Geniet ervan!

 

Liefs, Warsha

podcast girl
podcast boy

Over deze serie podcasts

rainbowline 2x

Mijn naam is Warsha. Ik ben kindercoach en richt mij voornamelijk op kinderen uit multiculturele gezinnen.

Samen met mij ontdekt jouw kind zijn eigen kwaliteiten, talenten en mogelijkheden. Op die manier werk ik samen met het kind aan het zelfvertrouwen en leert jouw kind over hoe hij of zij in elkaar zit.

In deze serie podcasts ga ik met verschillende kinderen in gesprek, deel ik inspiratie, ervaringen en talenten van de kinderen.

Geniet ervan!

 

Liefs, Warsha

Liever lezen dan luisteren?

[Warsha] Hey, welkom bij de Kindervreugdepodcast. Mijn naam is Warsha van Kindervreugdepodcast en leuk dat je luistert. Ik ben kindercoach en richt mij voornamelijk op kinderen uit multiculturele gezinnen. Samen met mij ontdekt jouw kind zijn eigen kwaliteiten, talenten en mogelijkheden. Op die manier werk ik samen met het kind aan het zelfvertrouwen en leert jouw kind over hoe hij of zij in elkaar zit. In deze podcast ga ik met verschillende kinderen in gesprek. Deel ik inspiratie, ervaringen en talenten van deze kinderen.
Hey, voordat jullie naar het interview gaan in deze aflevering, wil ik een korte intro vertellen over de unieke kaartenset waar straks Renuka over gaat vertellen. Deze unieke kaartenset van Books by Annie is ontwikkeld voor kinderen om op een inclusieve manier kennis te laten maken met inspirerende Nederlandse rolmodellen en hun beroepen. Books by Annie helpt je dus niet alleen met het vullen van een thuisbibliotheek met diverse en inclusieve kinderboeken dozen, maar biedt nu ook de rolmodellen kaartenset aan. In deze kaartenset ontdek je 26 levensechte Nederlandse rolmodellen van Olympische atleten tot chefkoks en leraren die kinderen willen laten zien hoe spannend het leven kan zijn als je je dromen volgt. Met de kaartenset vergroot je de woordenschat van je kind en oefen je samen de letters van het alfabet. Nou ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden. Renuka gaat jullie meenemen tijdens het interview en vertelt meer over deze mooie kaartenset.

Hallo lieve mensen, vandaag heb ik Renuka in de podcast show en ik ga haar vandaag interviewen. Welkom Renuka!

[Renuka]Hoi!

[Warsha]Hoi! Heb je er zin in om dat ik jou mag gaan interviewen?

[Renuka]Ja!

[Warsha]Allereerst is het natuurlijk leuk dat luisteraars weten wie je bent, hoe oud je bent en waar je woont. Dus vertel Renuka, hoe oud ben je en waar woon je?

[Renuka]Ik ben 11 jaar en ik kom uit Den Haag.

[Warsha]Leuk, hellemaal uit Den Haag?

[Renuka]Ja.

[Warsha]Naar Amsterdam, hoe leuk is dat. En in welke groep zit je?

[Renuka]Ik zit in groep 8.

[Warsha]Oké. Spannend, het laatste jaar. De CITO’s komen eraan. Spannend. En, nou vandaag gaan we het eigenlijk hebben over de Books by Annie RolModellen kaarten set. Die ik naar jou mocht opsturen. En die jij doorgenomen hebt. Allereerst, wat vond je van de kaarten? Toen je ze kreeg?

[Renuka]Ik vond het best interessant. Zeker omdat er heel veel beroepen in zitten. Normaal denk je daar niet zo veel aan. Normaal denk je dan aan je telefoon, chillen, je vrienden enzo.

[Warsha]Ja, mooi. Want waren er beroepen die je niet kende?

[Renuka]Een atleet

[Warsha]Je mag er even doorheen, want we hebben de kaarten gewoon open liggen.

[Renuka]En een, historicus, filosoof, een klimaatactiviste, een neuroinformaticus en omroep oprichters. En een queer actie-sie-visite, een media expert. en dat was het volgens mij.

[Warsha]En dat staat natuurlijk op de achterkant wie en wat. Was dat ook duidelijk voor jou? Was dat een mooie uitleg?

[Renuka]Ja, sommige waren wel echt super mooi en sommige waren wel toch ingewikkeld.

[Warsha]Ja.

[Renuka]En andere waren echt serieus. En soms als ik dan iets lees en ik ben helemaal in het verhaal, kijk ik een beetje boos, maar ik ben dan niet boos.

[Warsha]Ben je ook serieus in het verhaal?

[Renuka] Ja, ik zit dan helemaal in het verhaal. Oké. En hoe vind je de kaarten eruitzien? Ik vind ze namelijk heel erg kleurrijk.

[Warsha]Ja, ik ook. Het zijn hele mooie, felle kleuren. Het valt wel direct op.

[Renuka]Volgens mij komt dat ook gewoon door alle kinderen. Want die houden van alle kleurtjes enzo. En je werkt natuurlijk met kindervreugde.

[Warsha]Ja. Ja, dus de kaartjes zijn helemaal perfect voor mij.

[Renuka]Ja.

[Warsha]Want ik hou zo ook van heel veel kleur. En jij, hoe vond je dit helemaal goed? Zeg maar, mooi eruit zien.

[Renuka]Ja, ik vind echt super toffe kleuren, vooral die paars.

[Warsha]Ja, die paars. Ja? Is dat je lieveling kleur?

[Renuka]Ja.

[Warsha]Oh, mooi. We hebben net eigenlijk besproken welke beroepen er die je nog niet kende. Maar welke kende je wel en welke sprong er echt uit voor jou?

[Renuka]Nou sowieso chef-kok. Ik hou superveel van koken. Ja. Ik maak zelf ook thuis recepten voor mijn ouders zelfs. En ik maak ook zelf video’s, maar dat doe ik niet vaak. Maar dat stuur ik dan niet op op TikTok ofzo. Maar ik maak gewoon een video op camera.

[Warsha]Dat maak ik gewoon voor jezelf.

[Renuka]Ja, op camera. En dan hou ik het gewoon voor, en soms maak ik het voor familie of vrienden.

[Warsha]Ja. Wel mooi, want eigenlijk voordat we deze opname gingen doen hadden we het er een beetje over. Waar je was aan het vertellen dat je later graag chefkok wil worden. Eigenlijk net als Sunil. En Sunil staat ook tussen de kaarten als bekende chefkok. Ik ken hem toevallig ook althans. Ik volg hem op social media. Dus ik volg zijn werk en de dingen die hij doet. Hij is natuurlijk van Hindoestaanse komaf, net als ons. Dus dat vind ik juist heel mooi. Hoe vind jij dat?

[Renuka]Ik vind het wel niet toevallig, zou ik dan zeggen. Maar ik vind dat echt wel superleuk. Dat hij dan ook chefkok is en dan zelfde dingen. Dan weet hij gewoon, dan weet hij wat ik bedoel en zo.

[Warsha]Ja, ja. Kun je dat uitleggen? We hebben dus zelf de afkomst. Dat is ook een stukje erkenning voor jou, want je denkt, ik wil ook chefkok worden, en Sunil is ook chefkok en heeft ook dezelfde culturele achtergrond.

[Renuka]Ja.

[Warsha]Betekent dat ook iets voor jou?

[Renuka]De achtergrond wel, maar niet echt zoveel, snap je? Het gaat meer om dat hij chef-kok is. Het gaat er niet echt om voor mijn geloof, maar het is wel leuk.

[Warsha]Ja, het is wel leuk. Ja, mooi. Oké, als we kijken naar de rest van de kaarten. Er waren ook wel enkele die je al kende. Kun je die al, kun je een enkele opnoemen?

[Renuka]bedoel je zo als dan Gebaren tolk of?

[Warsha]Ja, want die kende je toch?

[Renuka]Ja, Gebaren tolk. Ik heb er ooit van gehoord, Sebastiaan Bogart, en eigenlijk vind ik wel gewoon leuk dat hij dat doet, want sommige mensen kunnen dan niet horen en dan zien ze dat.

[Warsha]Ja, ja. Dat is eigenlijk wel een mooi beroep, hè? Als je dat kan, dan kan je heel veel mensen mee helpen en ondersteunen. En jij kent hem, ik ken hem niet. Ja, dat is ook wel mooi, dat ik dan ook van jou te horen krijg, hoe dat is en wie hij is. Waren er nog meer? Er waren volgens mij, er was er volgens mij ook nog een andere. En Renuka gaat nu door de kaart heen. Ja, welke is dat?

[Renuka]Dat zijn de Sneakers Basse, Edson Sabajo en

[Warsha]Guilamo G. Smith. Ja, als ik het goed uitspreek. Ja. En zij zijn de Sneakers Basse. Ja. En volgens mij staat er ook op de achterkant nog meer, hè? Ja. Van welke sneaker merk?

[Renuka]Ze begonnen met één sneaker en streetwear winkel in Amsterdam.

[Warsha]Staat er ook de naam bij? Van welke winkel?

[Renuka]Nee, dat niet.

[Warsha]Maar die kende je wel hè?

[Renuka]Ja.

[Warsha]En hoe ken jij ze?

[Renuka]Nou, ik heb er ooit van gehoord van mijn vrienden op mijn oude school. Volgens hun is het een naam. Dus dat is wel heel erg leuk.

[Warsha]Het staat volgens mij wel op de achterkant, toch?

[Renuka]Ja, dat heet Patta.

[Warsha]Ja, Patta. Ja, daar zocht ik naar. Ja, klopt.

[Renuka]En ze hebben leuke dingen, zoals shirtjes en schoentjes. En ja, dus het is een kleding shop, maar dan voor een beetje jongeren die eigenlijk gewoon, die daarvan houden.

[Warsha]Mooi, zeker.

[Renuka]En van sneakers houden.

[Warsha]Ik hou wel van sneakers. Ik hou alleen maar. Oké, waren er nog meer die bekend voor jou waren?

[Renuka]Nee.

[Warsha]Maar hoe vond je het wel om door de verschillende kaarten heen te gaan? Je had ook nieuwe beroepen ontdekt die je nog niet kende. Die heb je net al eerder opgenoemd.

[Renuka]Ja.

[Warsha]Maar sprak er bijvoorbeeld een bepaald beroep jou aan? Dat je dacht van hey, dit is wel echt eentje die eruit springt.

[Renuka]Ik heb net al gezegd chefkok, maar het lijkt me ook wel leuk.

[Warsha]Nee, maar een beroep die je niet kende, maar die er toch wel uit springt. Kijk, chefkok, dat wil je natuurlijk zelf voor later als je groot bent. Dus dat was van jou een mooie herkenning?

[Renuka]Ik wist nog niet, maar ik wist niet dat je zo van die, ik dacht alleen, als je in een film speelt of zo, dan moet je make-up op en zo. Maar ik wist niet dat je dat gewoon kon doen als baantje voor iemand.

[Warsha]Oh, de make-up artiest?

[Renuka]Ja.

[Warsha]Ja, oké. Die ga je nu even zoeken, hè?

[Renuka]Ja.

[Warsha]Hier. Oh ja, en wie is dat?

[Renuka]Sharmila Moura, zo heet ze.

[Warsha]Oké, vertel. Je vertelt net dat eigenlijk voor jou niet bekend was dat daar een aparte baan voor is.

[Renuka]Ja, dus ja. Ik heb het ooit wel gezien op YouTube, maar ik wist niet dat je dat gewoon zo opeens uitkomt of zo. Een artiest of zo.

[Warsha]Ja, mooi. En je bedoelt dan de filmpjes op YouTube? De vlogs die opgenomen worden.

[Renuka]Ja, ik heb daarnaartoe gezocht. Dus ja, ik weet niet dat dat bestond eigenlijk.

[Warsha]Nee, nee. Nou, je hebt er echt een heleboel.

[Renuka]Ja.

[Warsha]En wat vind je van het beroep? Je hebt het kaartje natuurlijk gelezen.

[Renuka]Ja. Ik vind het wel superleuk. Ik houd ook wel van iemand make-upen, niet mezelf. Dat is nog best wel moeilijk. Sommige dingen ben ik er echt makkelijk in, zoals lippenstift, blush en je wenkbrauwen. Maar mascara en eyeliner.

[Warsha]Nee, dat is misschien voor als je niet ouder bent.

[Renuka]Ja, dat… ja.

[Warsha]Oké, nou leuk. In ieder geval heel leuk om de kaartjes met jou doorgenomen te hebben. En dat jij in ieder geval ook doorgenomen hebt en verteld hebt wat je ervan vindt. Dus ik wil je hartelijk danken voor deze interview. We zijn… het is al weer voorbij, zo snel gaat het. Dus dankjewel Renuka voor je komst. Tot snel!

Bedankt voor het beluisteren van deze podcast. Ik hoop dat je genoten hebt. Je kunt mij volgen via Kindervreugde op Instagram en Facebook. Ook zou ik het heel erg lief vinden als je een berichtje achterlaat op iTunes. Of je kunt mij 5 sterren geven. Tot de volgende keer!

Luisteren kan ook via de volgende kanalen