21 december 2020

#28 Romy (7jr) – een jong onderneemster die geld inzamelt voor gezinnen met het maken van armbandjes

In aflevering 28 ga ik met Romy van 7 jaar in gesprek over het mooie idee die zij bedacht heeft; namelijk armbandjes en voedselpakketten maken voor kinderen in Suriname. In deze aflevering vertelt Romy over hoe zij dit bedacht en opgezet heeft, wie haar daarmee helpen en nog veel meer...
21 december 2020

#28 Romy (7jr) – een jong onderneemster die geld inzamelt voor gezinnen met het maken van armbandjes

In aflevering 28 ga ik met Romy van 7 jaar in gesprek over het mooie idee die zij bedacht heeft; namelijk armbandjes en voedselpakketten maken voor kinderen in Suriname. In deze aflevering vertelt Romy over hoe zij dit bedacht en opgezet heeft, wie haar daarmee helpen en nog veel meer...
podcast girl
podcast boy

Over deze serie podcasts

rainbowline 2x

Mijn naam is Warsha. Ik ben kindercoach en richt mij voornamelijk op kinderen uit multiculturele gezinnen.

Samen met mij ontdekt jouw kind zijn eigen kwaliteiten, talenten en mogelijkheden. Op die manier werk ik samen met het kind aan het zelfvertrouwen en leert jouw kind over hoe hij of zij in elkaar zit.

In deze serie podcasts ga ik met verschillende kinderen in gesprek, deel ik inspiratie, ervaringen en talenten van de kinderen.

Geniet ervan!

 

Liefs, Warsha

podcast girl
podcast boy

Over deze serie podcasts

rainbowline 2x

Mijn naam is Warsha. Ik ben kindercoach en richt mij voornamelijk op kinderen uit multiculturele gezinnen.

Samen met mij ontdekt jouw kind zijn eigen kwaliteiten, talenten en mogelijkheden. Op die manier werk ik samen met het kind aan het zelfvertrouwen en leert jouw kind over hoe hij of zij in elkaar zit.

In deze serie podcasts ga ik met verschillende kinderen in gesprek, deel ik inspiratie, ervaringen en talenten van de kinderen.

Geniet ervan!

 

Liefs, Warsha

Liever lezen dan luisteren?

[Warsha] Welkom bij de Kindervreugde Podcast. Mijn naam is Warsha van Kindervreugde en leuk dat je luistert. Ik ben kindercoach en richt mij voornamelijk op kinderen uit multiculturele gezinnen. Samen met mij ontdekt jouw kind zijn eigen kwaliteiten, talenten en mogelijkheden. In deze podcast ga ik met verschillende kinderen in gesprek. Deel ik inspiratie, ervaringen en talenten van de kinderen.
Hallo lieve mensen, vandaag heb ik Romy in de podcast show. Welkom Romy.

[Romy]Dankuwel.

[Warsha]Hoe gaat het met je Romy? Vind je het spannend?

[Romy]Ja.

[Warsha]Ja? Hey Romy, leuk dat je er bent. En, eh, maar allereerst willen de luisteraars jou een beetje leren kennen. En, eh, daarna ga je natuurlijk ook heel veel over jezelf vertellen, maar ook, wat je aan het doen bent momenteel. Maar allereerst, hoe oud ben je Romy?

[Romy]Ik ben 7.

[Warsha]Mooi. En wanneer word je 8?

[Romy]29 januari.

[Warsha]O, dat is bijna. Volgend jaar bijna. Vertel eens, in welke groep zit je?

[Romy]Groep 4A.

[Warsha]Leuk. Wat vind je leuk om te doen Romy? Wat zijn jouw hobby’s? Wat doe je graag?

[Romy]Zwemmen, turnen, op de koprol, Wii spelen, Just dance spelen, en ratlagen doen en op mijn handen lopen.

[Warsha]Leuk. En doe je dat alleen?

[Romy]Ja.

[Warsha]Maar dat komt door dat turnen natuurlijk, dat je dat ook allemaal kan.

[Romy]Ja.

[Warsha]Hey Romy, je hebt een mooi en een lief idee bedacht. Wil je daar iets meer over vertellen? Want daar is iedereen eigenlijk wel een beetje benieuwd naar.

[Romy]Nou, ik heb dat idee gedaan omdat ik dacht van, ja het is super leuk om te doen. Want dan help ik de kinderen ook nog, in Suriname en in het ziekenhuis, want anders is het niet leuk. Want wij kunnen gewoon heel veel dingen doen en door de corona kunnen we niet zoveel doen, maar we kunnen nog steeds veel doen. En we hebben speelgoed toen we klein waren en misschien ook nu nog. Maar, maar hun, in Suriname hadden ze geen speelgoed en nu door corona hebben ze het nog lastiger. Dus daarom heb ik deze actie gestart.

[Warsha]En wat voor actie ben je gestart? Want hoe help je deze kinderen in Suriname?

[Romy]Nou, ik heb ook voedselpakketten gemaakt.

[Warsha]Maar je maakt ook nog iets anders leuks.

[Romy]Armbanden.

[Warsha]Vertel daar eens meer over.

[Romy]Ik heb armbanden in alle kleuren behalve groen.

[Warsha]Oké. En waarom ook geen groene armbandjes?

[Romy]Want ik kon geen groene kralen vinden.

[Warsha]Ah, dus je hebt alle kleuren gevonden behalve groen?

[Romy]Ja.

[Warsha]Maar dat is misschien ook niet erg toch? Ja. En wat voor armbandjes zijn dat? Hoe ben je op het idee gekomen om armbandjes te gaan maken?

[Romy]Ik dacht van, hey, zal het… Want ik ging naar het zwembad. Het was een zondag. Ja. Ik ging ik met mijn broertje Dylan naar daar. Maar voordat we weg gingen, dacht ik ineens aan kinderen die dat niet konden doen. Ik zei tegen mijn moeder, mama, kunnen we een keertje kralen kopen? Kan ik armbandjes maken?

[Warsha]En toen ben je dus armbandjes gaan kopen en ben je die armbandjes gaan maken. En toen?

[Romy]Was super leuk, maar ik kreeg echt veel bestellingen binnen en nu nog steeds.

[Warsha]Dat is mooi. Wie kunnen deze armbandjes kopen?

[Romy]Iedereen.

[Warsha]Iedereen, mooi. En waarom heb je eigenlijk voor armbandjes gekozen?

[Romy]Want armbandjes zijn best wel makkelijk om te maken. Ik ben nog veel te jong om horloge’s te maken, of oorbellen. Want je kan, want je moet bij oorbellen maken, moet je gereedschap gebruiken. Kijk, bij één doos zagen we bij de actions, zaten heel veel kralen in. Maar je kon ook nog oorbellen maken, maar daar zat ook een tang bij, maar stel je voor, ik let er niet goed op, deed ik zo op mijn vinger, dat doet pijn. Dus daarom heb ik voor armbandjes gekozen, want die zijn best wel makkelijk om te maken.

[Warsha]O ja, heel mooi. Voor hoeveel kunnen we die armbandjes kopen en waar kunnen we ze kopen?

[Romy]Nou voor kinderen is het 3, maar voor kinderen is het 2 en voor volwassenen 3.

[Warsha]En zijn dan de kinder armbandjes ook iets kleiner gemaakt dan voor de volwassenen?

[Romy]Ja, in alle soorten en maten.

[Warsha]Oké, mooi. En waar kunnen we de arombandjes kopen? Dat is misschien voor de luisteraars ook leuk.

[Romy]Bij Welmerbox, bij mijzelf of online.

[Warsha]Online? En wie doet dat dan? Online doet mama dat of papa? Mama. Mooi. En heb je dan ook al iets klaar liggen of als je wacht je eerst tot er een bestelling binnen komt.

[Romy]Nou eigenlijk maak ik armbandjes want ik heb al heel veel bestellingen. Dus ik maak armbandjes en wanneer er meer bestellingen komen dan en als ik met die armbandjes klaar ben ga ik aan de slag met die.

[Warsha]Ah mooi, dus je hebt al wel wat klaar liggen eigenlijk. Ja, mooi. Waarom heb je gekozen voor het land Suriname?

[Romy]Want daar is mijn moeder geboren en mijn oma ook, en mijn overgrootoma.

[Warsha]En je helpt daar kinderen die het eigenlijk moeilijk hebben met corona?

[Romy]Ja.

[Warsha]En je maakt ook voedselpakketten, vertelde je net? Hoe ben je op dat idee ook erbij gekomen?

[Romy]Omdat… Ja, want ze kunnen ook niet zoveel kopen, want bijna alles is gesloten. Bijna alle dingen zijn gesloten en ze hadden het al moeilijk.

[Warsha]En hoe doe je dat, zo’n voedselpakketmaker? Hoe ziet dat eruit?

[Romy]Nou, ik heb zakjes. Ja. En… Daarin zet ik koekjes, olie, pindakaas, jam.

[Warsha]Zijn wel allemaal lekkere dingen?

[Romy]Ja, maar ook gezonde dingen.

[Warsha]Heel goed?

[Romy]Maar ik ben vergeten wat ik er allemaal in heb gezet, want het is al een paar dagen geleden dat ik de doos heb opgestuurd.

[Warsha]En hoeveel voedselpakketten heb je al verstuurd?

[Romy]Dat weet ik niet, heel erg veel.

[Warsha]En gingen mensen ook doneren voor die, eigenlijk maak je eigenlijk armbandjes, dan krijg je dat geld. En daarmee maak je ook voedselpakketten.

[Romy]Ja, en ik kocht ook speelgoed.

[Warsha]Ook speelgoed? Oh wauw. En wat voor speelgoed kocht je dan?

[Romy]Voor tieners, voor jongens, voor meisjes en voor kleine kindjes.

[Warsha]Oh wat leuk. Wat vond je leuk om te kopen dan? Waren er echt bepaalde speelgoed die je kocht of was het heel verschillend?

[Romy]Er waren heel veel verschillende, maar wel. Maar er kwamen wel een paar van eentje dus.

[Warsha]Want wie helpt jou nog meer? Mama? Zijn er nog andere mensen die jou helpen met dit, met jouw project?

[Romy]Mijn buurmeisje.

[Warsha]Maak jullie de armbandjes samen.

[Romy]Soms help ze me.

[Warsha]En verder?

[Romy]Verder gaat het heel goed. Want ik heb twee dagen geleden, heb ik dus woensdag heb ik af gezwommen voor mijn C.

[Warsha]Wauw wat goed! Gefeliciteerd met je C!

[Romy]Dankuwel.

[Warsha]Je bent een goede zwemster! C al!

[Romy]Ja want Chanel had, mijn nicht dus, had haar C pas toen ze tien was. En ik was al water rat toen ik een paar maanden oud was, want ik zat op baby zwemmen.

[Warsha]Ja, ja. Volgens mij was ik ook net zo oud als jouw nicht toen ik ook diploma C had gehaald. Ja, sommige kinderen zijn heel snel, net als jij. En sommige doen het een beetje op een rustige tempo. Toch? En heb je ook nog mensen in Suriname? Want wie zorgt dat die voedselpakketten daar goed aankomen? Krijg je daar ook..?

[Romy]Mijn tante.

[Warsha]Oh, wat goed. Dus jouw tante die krijgt alle pakketten binnen en die gaat ze dan uitgeven aan gezinnen?

[Romy]Ja.

[Warsha]Krijg je daar ook wel eens wat van te zien? Foto’s ofzo, bijvoorbeeld? Of dat niet?

[Romy]Wat zei u?

[Warsha]Nou, of je wel foto’s krijgt misschien of, spreek je tante daar verder nog over?

[Romy]Nou, mijn tante gaat foto’s voor me maken. Nou, ze gaat foto’s opsturen voor mij, van de kinderen die er blij mee zijn.

[Warsha]Oh, dat is mooi hè? Wat doet dat met jou als je die foto’s ziet?

[Romy]Nou, ze heeft het nog niet geleverd, maar ze gaat het doen.

[Warsha]Dan ben ik wel benieuwd wat jij doet met die foto’s voor jou.

[Romy]Ja.

[Warsha]En hoe lang doe je dit al?

[Romy]Paar weken.

[Warsha]Ja, denk je nog aan andere dingen die je zou willen doen, hè? Je zegt nog je bent heel jong want je zou ook wel horloge en oorbellen willen maken. Is dat iets wat je later zou willen doen als je wat ouder bent?

[Romy]Ja.

[Warsha]Ja? Want je houdt het nu lekker bij alle bandjes.

[Romy]Ja.

[Warsha]Wat ook heel mooi is natuurlijk. Wat vindt papa van het idee?

[Romy]Goed want hij heeft ook een armbandje van mij gekocht.

[Warsha]Oh, wauw!

[Romy]Maar hij heeft mij 2 euro geleend, dus hij heeft mij in plaats van 2 euro 5 euro gegeven. Om kralen te kopen.

[Warsha]Mooi. Heb je armbandjes bij je?

[Romy]Nee, helaas niet.

[Warsha]Oké, dan ga ik er straks ook eentje kopen. Online, denk ik dan.

[Romy]Ja.

[Warsha]Vind je dat goed? Want dan kunnen we weer een kindje blij maken straks, toch?

[Romy]Ja.

[Warsha]Mooi. Nou, dank je wel voor dit mooie interview. Hoe vond je het gaan?

[Romy]Goed.

[Warsha]Goed? Vind je het spannend? Nog steeds?

[Romy]Ja.

[Warsha]Nou, dank je wel dat je er was.

[Romy]Graag gedaan.

[Warsha]Oké. Bedankt voor het beluisteren van deze podcast. Ik hoop dat je genoten hebt. Ook kun je mij volgen via Kindervreugde op Instagram en Facebook. Het is ook lief als je een bericht zou kunnen achterlaten op iTunes of dat je mij 5 sterren geeft.

Luisteren kan ook via de volgende kanalen