29 november 2020

#27 Een stukje over mij – door Chardayne (9 jr) en lid van de kindercommissie A’dam Zuidoost

In dit interview wordt ik zelf geïnterviewd door Chardayne van 9 jaar. Zij is al eens eerder in De Kindervreugde Podcast geweest en kwam met het idee, of ze mij mocht interviewen, omdat mensen misschien iets meer van mij willen weten. Ik vond het een geweldig idee en zo heeft Chardayne verschillende vragen voor mij bedacht. Zo vraagt naar mijn lievelingseten en vakantieland. Maar ook hoe ik de toekomst van Kindervreugde zie. Ben jij ook benieuwd? Veel luisterplezier
29 november 2020

#27 Een stukje over mij – door Chardayne (9 jr) en lid van de kindercommissie A’dam Zuidoost

In dit interview wordt ik zelf geïnterviewd door Chardayne van 9 jaar. Zij is al eens eerder in De Kindervreugde Podcast geweest en kwam met het idee, of ze mij mocht interviewen, omdat mensen misschien iets meer van mij willen weten. Ik vond het een geweldig idee en zo heeft Chardayne verschillende vragen voor mij bedacht. Zo vraagt naar mijn lievelingseten en vakantieland. Maar ook hoe ik de toekomst van Kindervreugde zie. Ben jij ook benieuwd? Veel luisterplezier
podcast girl
podcast boy

Over deze serie podcasts

rainbowline 2x

Mijn naam is Warsha. Ik ben kindercoach en richt mij voornamelijk op kinderen uit multiculturele gezinnen.

Samen met mij ontdekt jouw kind zijn eigen kwaliteiten, talenten en mogelijkheden. Op die manier werk ik samen met het kind aan het zelfvertrouwen en leert jouw kind over hoe hij of zij in elkaar zit.

In deze serie podcasts ga ik met verschillende kinderen in gesprek, deel ik inspiratie, ervaringen en talenten van de kinderen.

Geniet ervan!

 

Liefs, Warsha

podcast girl
podcast boy

Over deze serie podcasts

rainbowline 2x

Mijn naam is Warsha. Ik ben kindercoach en richt mij voornamelijk op kinderen uit multiculturele gezinnen.

Samen met mij ontdekt jouw kind zijn eigen kwaliteiten, talenten en mogelijkheden. Op die manier werk ik samen met het kind aan het zelfvertrouwen en leert jouw kind over hoe hij of zij in elkaar zit.

In deze serie podcasts ga ik met verschillende kinderen in gesprek, deel ik inspiratie, ervaringen en talenten van de kinderen.

Geniet ervan!

 

Liefs, Warsha

Liever lezen dan luisteren?

[Warsha] Welkom bij de Kindervreugde Podcast. Mijn naam is Warsha van Kindervreugde en leuk dat je luistert. Ik ben kindercoach en richt mij voornamelijk op kinderen uit multiculturele gezinnen. Samen met mij ontdekt jouw kind zijn eigen kwaliteiten, talenten en mogelijkheden. In deze podcast ga ik met verschillende kinderen in gesprek. Deel ik inspiratie, ervaringen en talenten van de kinderen.
[Chardayne]Hallo allemaal, ik ben Chardayne, ik ben negen jaar oud en ik zit in de Kindercommissie van Amsterdam Zuidoost. Ik ben al eerder in de Kindervreugde Podcast geweest en vandaag ga ik Warsha interviewen, want wij zijn ook benieuwd naar haar verhaal. Nou Warsha, stel jezelf maar eens even voor.

[Warsha]Ja, leuk Jardine dat je dit zo zelf bedacht hebt eigenlijk.

[Chardayne]Ja.

[Warsha]Grappig dat, Ja, dat jij mij wil interviewen en eigenlijk ook met het idee kwam. Dus ja, mijn naam is Warsha. Jij kent me al wel een tijdje. Ik ben 31 jaar oud en ik woon in Amsterdam. Ik ben kindercoach en ik werk dus veel met kinderen. en maakt dus ook een eigen podcast, de Kindervreugde Podcast waar jij eerder een interview mocht geven.

[Chardayne]Ja en wat is uw lievelingseten?

[Warsha]wat is mijn lievelingseten? ja daar gaan we wel echt de tropische kant op en dat is zouto soep

[Chardayne]oh lekker zeker,

[Warsha]Pasta vind ik heel lekker. Pizza, ja lekker. Roti.

[Chardayne]Oh ja, dat is mijn lievelings eten.

[Warsha]Maar stampot vind ik ook heel erg lekker.

[Chardayne]Oh ja, vind ik ook lekker.

[Warsha]Ja.

[Chardayne]Oké. En ja, hoe lang werkt u eigenlijk al met kinderen?

[Warsha]Ik werk al bijna 2,5 jaar met kinderen.

[Chardayne]Dat is best wel lang hè?

[Warsha]Ja, vind je dat lang?

[Chardayne]Nou ja, in mijn ogen is dat lang. Nou ja, wat vindt u het leukste om met kinderen te doen?

[Warsha]Nou, podcast maken dan, maar als het gaat over coaching, of begeleiden van de kinderen, dan vind ik het ook leuk om te knutselen. Ja, om hun kwaliteiten te ontdekken.

[Chardayne]Ik vind het ook leuk om met kinderen te knutselen.

[Warsha]Ja, en het ontdekken van hun kwaliteiten, dat vind ik heel fijn. Maar ook dat ze…

[Chardayne]Dat is zo leuk, want je hebt goede kwaliteiten, slechte kwaliteiten, maar de meest goede kwaliteiten.

[Warsha]Nou, de minder goede kwaliteiten kun je natuurlijk ontwikkelen, hè? Nader je ouder wordt en daar begeleiding bij krijgt, dan gaat het wel lukken.

[Chardayne]Ja, dat denk ik ook.

[Warsha]Ja. Mooi, welke vraag heb je nog meer, Chardayne?

[Chardayne]Nou ja, wat houdt u werk precies in?

[Warsha]Ja, ik begeleid kinderen eigenlijk op sociaal-emotioneel gebied. Dus kinderen die wat hulp nodig hebben bij het ontdekken van hun emoties, het omgaan van hun emoties. Maar kinderen die bijvoorbeeld ook iemand verloren hebben, daarin te kunnen begeleiden. Kinderen die, waarvan papa en mama apart wonen, daarin te kunnen begeleiden. En kinderen die iets meer zelfvertrouwen nodig hebben. Ja, zoiets eigenlijk.

[Chardayne]En is het interessant werk? Is het boeiend werk?

[Warsha]Boeiend werk, ja zeker. Want ik richt me ook zeker op kinderen met een andere achtergrond. Dus ook die van verschillende, uit verschillende culturen komen dus kinderen echt met een andere huidkleur zeg maar dus zeker boeiend

[Chardayne]Ja zoiets zou ik ook willen doen, nou ja terug naar het interview ja en is het ook leuk werk om te doen?

[Warsha]Ja het is zeker heel leuk werk voor mij voelt het ook niet als werk dus gewoon

[Chardayne]zeg maar zeg maar is dat voor iemand vrije tijd zeg maar?

[Warsha]Nou, geen vrije tijd. Dat weer niet. Maar ik kan wel mijn eigen tijd indelen. Als je natuurlijk ook ondernemster bent en geen baas hebt, maar zelf baas bent. Maar dan kun je het allemaal een beetje zelf indelen. En daardoor voelt het ook minder als werk.

[Chardayne]Ah, dat is leuk! Dit is superleuk hoe ik het hoor. Hier zou ik zelf ook willen werken. Ja. Nou ja, terug naar het interview. Wat zijn uw doelen met Kindervreugde?

[Warsha]Mijn doel voor kindervreugde is dat ik zo veel mogelijk kinderen mag en kan begeleiden met verschillende vragen waar ze tegen aan lopen en dat de podcast groter wordt zodat ik meer kinderen kan interviewen, het is leuk nu aan de andere kant te zitten Hoe voelt het nu om een beetje als interview te doen?

[Chardayne]Ik voelt wel zegmaar, goed.

[Warsha]Want jij zit natuurlijk in een kindercommissie en dat is natuurlijk ook een hele belangrijke rol.

[Chardayne]Nou ja, ik weet het niet. Nou ja, ik denk wel dat het een belangrijke rol is.

[Warsha]Ja, nou dat weet ik wel zeker.

[Chardayne]Zou u ook misschien in een kindercommissie hadden willen zitten?

[Warsha]Ja, zeker. Als je het verschil wil maken voor Amsterdam-Zuidoost, dan zou ik daar zeker aan deel willen nemen. Al in mijn tijd had je dat helemaal niet.

[Chardayne]En u bent nu geen kind meer. Dus ja, jammer.

[Warsha]Dus dan zou het ook raar zijn als ik dan aan de kindercommissie ga deelnemen. Maar ik ben blij dat jij erin zit. Want ik kende jou natuurlijk al voordat je in de kindercommissie mee ging doen.

[Chardayne]De mensen die we kennen voor de kindercommissie hebben gewoon geluk.

[Warsha]Ja, maar nu ben je ook een beetje beroemd, of niet?

[Chardayne]Nou, beroemd hoef je niet per se te zeggen.

[Warsha]Oké, nou, misschien komt dat nog wel.

[Chardayne]Waar ziet u, u zelf met uw eigen bedrijf en privé? Dit is misschien wel een beetje een gekke vraag.

[Warsha]Waar ik mezelf zie met mijn bedrijf? Ja, dat lijkt eigenlijk een beetje op de vraag die je ook net hebt gesteld. Dat ik zoveel mogelijk kinderen kan begeleiden. Dat ik het verschil kan maken en dat kinderen toch blij de deur uit kunnen gaan. Ja, mijn privé leven. Ik zou heel graag zelf kinderen willen. Alleen weet ik nog niet wanneer.

[Chardayne]Ik wil geen kinderen. Nou, nog niet. Want ik ben nog veelste jong.

[Warsha]Ja, nog heel jong.

[Chardayne]Ik ga nog liever naar mijn school leven door.

[Warsha]Ja, daar heb je gelijk in. En ik doe dat dan met mijn werk.

[Chardayne]Ja. En de volgende vraag is, wat wilt u zeggen tegen de kinderen waar u graag een steentje aan zou bij willen dragen?

[Warsha]Nou eigenlijk dat het hulp zoeken vrij normaal is, dat dat wat makkelijker wordt. Dat het eigenlijk niet zo heel moeilijk is om hulp te vragen en dat je dat ook gewoon moet doen. Want hulp vragen is gewoon, ja samen kan je het natuurlijk ook, of alleen kan je het natuurlijk ook. Maar samen kom je gewoon verder. Precies. Ja, ik zou nog meer het verschil willen maken voor de kinderen in Zuidoost, maar sowieso Amsterdam. Ik kom ook op plaatsen buiten Amsterdam, dus dat is ook heel leuk.

[Chardayne]Nou, u heeft het wel druk. En denk ik ook wel naar u zin nu.

[Warsha]Ja, leuke vragen stel je, Chardayne. Interessante vragen.

[Chardayne]Ja, en wat zijn uw dromen eigenlijk?

[Warsha]Mijn dromen?

[Chardayne]Ja.

[Warsha]Nou, jij zei dat je wel heel graag zou willen komen werken hier. Ja. Het lijkt me tof als Kindervreugde groot wordt en dat er meer mensen bij komen.

[Chardayne]Ik zou daar misschien mee kunnen helpen.

[Warsha]Ja, dat zou heel gaaf zijn. En leuk als er meer mensen zouden komen werken zodat we een team kunnen creëren. Misschien dat we ook een opleiding kunnen maken samen om te kijken hoe we dan meer mensen kunnen aantrekken.

[Chardayne]Oh ja, dat zou ik wel willen.

[Warsha]Ja?

[Chardayne]Ja.

[Warsha]Nou, dus eentje heb ik al binnen. We moeten alleen nog even tien jaar wachten.

[Chardayne]Nou ja, over tien jaar ben ik dus negentien. Dan ga ik denk ik hier stage lopen.

[Warsha]Stage lopen, dat is wel gaaf. Misschien wel eerder op je middelbare school, snuffelstage.

[Chardayne]Misschien over 3 jaar of zo.

[Warsha]Ja. Maar wil jij ook graag met kinderen werken?

[Chardayne]Ja, dit lijkt me leuk.

[Warsha]Ja?

[Chardayne]Ja.

[Warsha]Mooi. Oké, Charlayne.

[Chardayne]De volgende vraag is, waar bent u goed en minder goed in? Is het een lastige vraag? Ja, ik denk het wel, hè?

[Warsha]Ja, dat zal altijd wel een lastige vraag blijven voor jezelf. Waar ben ik goed in? Het vertrouwen winnen van kinderen. En van ouders ook. En verder, jeetje, daar is wel een vraag waar je even over moet denken, Ja, minder goed in is, ja, waar ben ik minder goed in? Heb jij een idee waar ik iets minder goed in ben, Chardayne?

[Chardayne]Ik heb helemaal geen idee.

[Warsha]Nee? Nou ik voor nu ook even niet. En verder?

[Chardayne]Nou ja, met wie zou je heel graag samen willen werken?

[Warsha]Heel graag samen willen werken? Weet ik eigenlijk niet. Maar wie moet ik dan denken?

[Chardayne]Dat weet ik niet! Ik dacht dat u dat wel wist.

[Warsha]Nou, misschien met mensen die dezelfde doelen hebben als ik?

[Chardayne]Misschien ben ik wel de juiste keus.

[Warsha] Ja, dat zou kunnen hè. Dat lijkt me een leuke samenwerking dan.

[Chardayne]Ja.

[Warsha]Dus als je ideeën hebt, kom maar op.

[Chardayne]Voor nu heb ik nog geen idee. Maar later misschien wel. Bijvoorbeeld over een jaar misschien. Twee, drie, vier.

[Warsha]Ja, wie weet.

[Chardayne]Wie weet ziet u me over twee jaar in je stage lopen.

[Warsha]Lijkt me super leuk. En kindervreugde groeit natuurlijk ook. Dus ja, wie weet komen er nieuwe ideeën of nieuwe ontwikkelingen.

[Chardayne]Ik zou heel graag je echt willen helpen.

[Warsha]Dat is heel lief. Nou, je helpt me al met het interview. Wat wel heel leuk is.

[Chardayne]Ja, het is echt super leuk. En ja, de volgende vraag is, als je je advies moet geven aan alle kinderen die luisteren, wat zou dat zijn?

[Warsha]Oh, mooie vraag! Als ik advies mag geven aan kinderen.

[Chardayne]Die vraag heb ik zelf gedaan.

[Warsha]Wees je zelf, heel goed van jou, Charlayne. Wees jezelf, ik wil zoveel meegeven, dat kan je niet echt.

[Chardayne]Dat kan wel hoor. Hoeveel dingen wil je meegeven? U mag iets van vier of vijf of zes.

[Warsha]Oké, nou. Ik kan ze nu niet zo even bedenken, maar ik vind het wel belangrijk om jezelf te kunnen zijn.

[Chardayne]Ik weet er een!

[Warsha]Ja, wat vind jij heel belangrijk?

[Chardayne]Dat alle kinderen gelijke kansen moeten hebben.

[Warsha]Ja, zeker waar. En heb jij daar al idee hoe je dat zou kunnen creëren?

[Chardayne]Nou nog niet. Niet nu dat er zo ineens een idee in mijn hoofd is. Misschien kan ik daar later aan denken. Wat wou ik ook alweer vragen? Oh ja, hoe vind je het interview gaan tot nu toe?

[Warsha]Leuk! Leuk! Het is leuk om aan de andere kant te zitten en om allerlei vragen te krijgen.

[Chardayne]Nou ja, niet dat het is afgelopen ofzo. Ik wou nog een paar andere dingen vragen. En ja, wat vindt u lekker om te drinken? Dit is een grappige vraag.

[Warsha]Een grappige vraag. Ik drink veel thee en water eigenlijk.

[Chardayne]En ja, waar zou je nog heel graag op vakantie willen gaan, bijvoorbeeld een land waar je nog niet bent geweest.

[Warsha]Oh, Hawaii.

[Chardayne]Ik wil al heel lang naar de Bahamas.

[Warsha]Ja, dat vertelde je net voordat we deze interview gingen ook nemen.

[Chardayne]En wel is uw favoriete tropische land? Nou ja, tropisch eiland of?

[Warsha]Nou Hawaii is daar in van, daar wil ik nog heen.

[Chardayne]En hoeveel anderen?

[Warsha]Nou, ik wil zoveel mogelijk de wereld eigenlijk zien.

[Chardayne]Eigenlijk waar je nog echt gewoon heen wilt gaan. Is het alleen Hawaii of nog een paar andere?

[Warsha]India, Singapore, Malaysia, een beetje de Aziatische kant ook.

[Chardayne]Je moet wel oppassen voor die malaria-muggen in Malaysia.

[Warsha]Ja, is dat in Malaysia?

[Chardayne]Ja dat denk ik wel, dat weet ik niet.

[Warsha]Volgens mij wel. Heb je nog meer vragen?

[Chardayne]Nou, ja wat vindt u er eigenlijk van om aan de andere kant te zitten? Dat ik u zeg maar interview.

[Warsha]Ja leuk, nu weet ik ook hoe jullie een beetje voelen. Hoe jij je een keer gevoeld hebt toen je in de podcast kwam.

[Chardayne]Ja nu voelt u zich precies hoe ik voelde dat ik in de podcast kwam. Ja, ja. En ja, zou u misschien mij willen interviewen?

[Warsha]Dat bewaren we voor de andere keer, want dan moet ik ook nog vragen voor jou, gaan we denken.

[Chardayne]Is er echt geen vraag die nu snel in je hoofd..?

[Warsha]Nou, ik wil eigenlijk wel weten hoe jij het vindt om in de podcast of in de kindercommissie te zijn.

[Chardayne]Is best wel leuk. Alleen heb ik nog niet zulke goede ideeën. Nou ja, daar moet ik misschien nog aan gaan denken. Misschien moet ik ook een keer op een dag voorbereiden. En ja, het is gewoon echt super leuk om in een kindercommissie te zitten. Eerst dacht ik van bij de Shark Tank, eigenlijk wie zit dan in de kindercommissie en wie niet? Toen dacht ik van nee, ik ga dit nooit meer doen, en dan hoor je ineens, jij bent gekozen in de kindercommissie! en toen dacht ik even toen was ik ineens ergens anders met mijn hoofd toen dacht ik echt, HÉ? nee dat meen je niet! dat dacht ik al.

[Warsha]Ja dat heb je super goed gedaan want ik heb dat ook een beetje meegekregen natuurlijk.

[Chardayne] Ik was echt super blij toen ik was gekozen Ja dat heb je heel goed gedaan toen kwam er van alles op En dan dacht ik van hmmm ik zou niet weten wat mama hiervan zou vinden.

[Warsha]Nou mama is heel trots op jou. Ja, dat heeft ze al een paar keer gezegd. Nou leuk, daar kunnen we natuurlijk weer een nieuwe aflevering voor maken.

[Chardayne]Ja, want ja we kunnen hier nog uren mee doorgaan, maar we hebben de tijd niet. We hebben niet genoeg tijd.

[Warsha]Ja, en anders is het een hele lange aflevering.

[Chardayne]Heel erg lang. En ik vraag me af hoe lang deze duurt.

[Warsha]Ja daar komen we straks achter. Ga jij hem lekker afsluiten? Ik vond het een hele leuke interview.

[Chardayne]Ik vond het ook echt super leuk om een keertje iemand te interviewen en dan komt het ook nog online. Echt super leuk allemaal. Ik wens dat ik dit vaker mocht doen. Maar ja, ik heb niet zo’n microfoon, maar wel een laptop.

[Warsha]Oké, ga jij hem afsluiten dan?

[Chardayne]Ja ja. Dit was de Kindervreegde Podcast met Chardayne. Ik hoop dat jullie het allemaal leuk vonden. En ja, misschien tot de volgende keer.

[Warsha]Oké, nou tot de volgende keer. Bedankt voor het beluisteren van deze podcast. Ik hoop dat je genoten hebt. Je kunt mij volgen via Kindervreugde op Instagram en Facebook. Ook zou ik het heel erg lief vinden als je een berichtje achterlaat op iTunes. Of je kunt mij 5 sterren geven. Tot de volgende keer!

Luisteren kan ook via de volgende kanalen