Emotie Kleurplaat

0,00 incl. BTW

Wil jij starten met cultuur sensitief werken of wil je dit onder de aandacht brengen bij jouw kind?  Wil jij diversiteit onder de aandacht brengen op jouw werkplek? Download dan NU de emotie kleurplaat!

Deze emotie kleurplaat is voor kleine en grote kinderen die willen praten over emoties. De kinderen kunnen erop tekenen, schilderen, krijten of een eigen collage maken. De kleurplaat is op A3 en A4 formaat te krijgen.

Vul onderstaand formulier in en ontvang de Emotie Kleurplaat direct in je mailbox!

Een wereld vol kleur!

De wereld is klein, maar ook zo groot. Ondanks dat we in een multiculturele samenleving leven, is er best weinig speelgoed en materiaal van kleur. Best gek toch?

Je staat er misschien niet bij stil, maar speelgoed en materiaal van kleur zijn ontzettend belangrijk voor het zelfbeeld van kinderen. Ze kunnen helpen om een gezond zelfbeeld te ontwikkelen en een compleet wereldbeeld te krijgen.

Ik heb een emotie kleurplaat ontwikkeld, niet alleen een kleurplaat om emoties op te kunnen tekenen, maar ook om kinderen de prachtige verschillen te laten ervaren.

 

Emotie Kleurplaat
drawing 2

Mijn ervaring

Tijdens mijn werk als kindercoach ben ik vaak opzoek naar materiaal waar kinderen zich in kunnen herkennen. De bestaande kwaliteits- en emotiekaarten waar ik mee in aanraking kwam, waren niet heel divers. Op de afbeeldingen en tekeningen staan vaak witte mensen.

Voor het positieve zelfbeeld van kinderen is het dus goed om zo vroeg mogelijk materiaal aan te schaffen waarmee ze zich kunnen identificeren. Maar het is ook belangrijk voor kinderen om open minded en tolerant te zijn. Van jouw eigen goede voorbeeld leren kinderen altijd het meest.

Voor wie is het?

Die boodschap kan niet vroeg genoeg komen.

Op zoek naar interculturele boeken?

Download dan ook mijn interculturele literatuurlijst

Nu downloaden!

Klik op de button en laat je gegevens achter.