15 mei 2020

#10 (BONUS) RAMADAN aflevering met Daaniya (12 jr) – Het vasten gaat makkelijker tijdens corona

In deze EXTRA RAMADAN aflevering ga ik met Daaniya in gesprek. Daaniya doet mee aan de Ramadan en vertelt haar ervaringen tijdens de corona tijd. Zij vertelt dat het vasten makkelijker is dan normaal en dat ze meer productiever is. Ze deelt haar passie voor voetbal en vertelt ze haar ervaringen over het meedoen bij het vrouwenvoetbal.
15 mei 2020

#10 (BONUS) RAMADAN aflevering met Daaniya (12 jr) – Het vasten gaat makkelijker tijdens corona

In deze EXTRA RAMADAN aflevering ga ik met Daaniya in gesprek. Daaniya doet mee aan de Ramadan en vertelt haar ervaringen tijdens de corona tijd. Zij vertelt dat het vasten makkelijker is dan normaal en dat ze meer productiever is. Ze deelt haar passie voor voetbal en vertelt ze haar ervaringen over het meedoen bij het vrouwenvoetbal.
podcast girl
podcast boy

Over deze serie podcasts

rainbowline 2x

Mijn naam is Warsha. Ik ben kindercoach en richt mij voornamelijk op kinderen uit multiculturele gezinnen.

Samen met mij ontdekt jouw kind zijn eigen kwaliteiten, talenten en mogelijkheden. Op die manier werk ik samen met het kind aan het zelfvertrouwen en leert jouw kind over hoe hij of zij in elkaar zit.

In deze serie podcasts ga ik met verschillende kinderen in gesprek, deel ik inspiratie, ervaringen en talenten van de kinderen.

Geniet ervan!

 

Liefs, Warsha

podcast girl
podcast boy

Over deze serie podcasts

rainbowline 2x

Mijn naam is Warsha. Ik ben kindercoach en richt mij voornamelijk op kinderen uit multiculturele gezinnen.

Samen met mij ontdekt jouw kind zijn eigen kwaliteiten, talenten en mogelijkheden. Op die manier werk ik samen met het kind aan het zelfvertrouwen en leert jouw kind over hoe hij of zij in elkaar zit.

In deze serie podcasts ga ik met verschillende kinderen in gesprek, deel ik inspiratie, ervaringen en talenten van de kinderen.

Geniet ervan!

 

Liefs, Warsha

Liever lezen dan luisteren?

[Warsha] Welkom bij de Kindervreugde Podcast. Mijn naam is Warsha van Kindervreugde en leuk dat je luistert. Ik ben kindercoach en richt mij voornamelijk op kinderen uit multiculturele gezinnen. Samen met mij ontdekt jouw kind zijn eigen kwaliteiten, talenten en mogelijkheden. In deze podcast ga ik met verschillende kinderen in gesprek. Deel ik inspiratie, ervaringen en talenten van de kinderen.
Welkom, vandaag heb ik Daaniya in de podcast show. Ik vind het erg leuk dat ze er is. Welkom Daaniya. Ik vind het leuk dat je meedoet. Allereerst willen de luisteraars jou een beetje leren kennen. Wat ik eigenlijk in elke aflevering ook wel vertel of eigenlijk steeds hetzelfde zeg. Normaal gesproken met kinderen werk. Maar nu door de coronacrisis mis ik de kinderen een beetje om me heen en vraag ik me eigenlijk af hoe het met ze gaat. Nu ze thuis komen te zijn komen te zitten en ja ik ook natuurlijk. En ja vandaar heb ik jou, dat ik jouw moeder heb gevraagd om met jou een gesprek mag gaan. Ja dus vandaar. Heb je er zin in?

[Daaniya] Zeker.

[Warsha]Goed zo. Heb je vragen voor mij?

[Daaniya] Ja hoe gaat het met u?

[Warsha]Met mij gaat het wel goed, dankjewel. En met jou, vind je het spannend?

[Daaniya]Ja, het is wel spannend. Ik heb nog nooit gedaan. Dus, kijk er wel naar uit.

[Warsha]Ja, oké, ik ook. Oké, Daaniya.

[Daaniya]Ja.

[Warsha]Hoe oud ben jij? En vertel eens wat leuks over jezelf.

[Daaniya] Ik ben Daaniya Luukman, ik ben 12 jaar. En ik zit in de eerste klas van de middelbare school. Ik hou heel veel van voetballen. Dat is wat ik wel veel meer doe in deze coronacrisis. Ik vind het ook heel leuk om met mijn broertjes te spelen. Maar dat kan natuurlijk niet altijd, want ik moet me ook bezig houden met school en met andere dingetjes. En ja.

[Warsha]En hoe oud is je broertje?

[Daaniya] Ik heb twee broertjes. Eentje is 8, die wordt bijna 9. En die andere is 4 en die wordt bijna 5.

[Warsha]Oké, leuk. Hoe is dat om grote zus te zijn?

[Daaniya]Het is aan de ene kant wel leuk, maar aan de andere kant is het wel een beetje saai. Want ja, ik moet de meeste klusjes in huis doen.

[Warsha]Echt?

[Daaniya]Het meeste voor hun zorgen. Zij mogen stout doen en jij moet goede voorbeeld geven.

[Warsha]Ja, ik herken dat wel. Ik ben ook de oudste in het gezin, dus ik herken dat wel. En ja, ergens is het soms ook wel leuk.

[Daaniya]Ja, je krijgt vaak ook wel de meeste.

[Warsha]Ja.

[Daaniya]Qua spullen.

[Warsha]Ja. En je vertelde over voetbal. Je voetbalt nu meer. Ja. Hoe ziet dat er dan uit? Hoe doe je dat?

[Daaniya]We hebben in de tuin, daarachter, een grasveldje. En dan gaan we daar gewoon met onze broertjes en wat buurvriendjes, gaan we gewoon voetballen of spelen verstoppertje en we spelen ook gewoon andere spelletjes. Dat is super leuk om te doen.

[Warsha]Ja en hoe is jouw passie voor voetbal ontstaan?

[Daaniya]Ik weet het niet. Sinds ik heel klein was voetbal ik al. Ik vind het altijd al heel leuk. En mijn ouders hebben al heel lang geprobeerd mij op voetbal te zetten, maar het lukte maar niet, het kon nergens. En nu kan het eindelijk.

[Warsha]Ja, want dan zit je ook op een soort meidenvoetbal.

[Daaniya]Ja, ik speelde eerst bij FC Amsterdam. En dat was alleen met jongens. Maar dat vond ik niet zo leuk, want ik wilde met meisjes voetballen. En dus nu zoeken mijn ouders een FC waar ik met meisjes kan voetballen.

[Warsha]Leuk, en hoe lang doe je dat al? In zo’n club?

[Daaniya]In een club? Ik denk 3 jaar in een club en ik denk gewoon voetballen sinds kleins af aan. Maar voetbal doe ik wel gewoon heel kleine stukjes op een club. Maar heel soms in een club.

[Warsha]Oh wat leuk! Ja en in welke groep zit je?

[Daaniya]Ik zit in de eerste klas.

[Warsha]En hoe is dat voor jou?

[Daaniya]Het is wel nieuw. Op het begin van het jaar was het wel wennen. Want ja, veel grotere school, veel meer kinderen. En ook andere kinderen. Het was wel even wennen. Maar nu ben ik het wel gewend en is het wel heel leuk. Om op een nieuwe school te zitten.

[Warsha]Ja, was het makkelijk?

[Daaniya]Ik mis andere school wel, maar het is wel goed zo.

[Warsha]Was het makkelijk voor jou om vrienden te maken?

[Daaniya]Het was een beetje grappig gegaan, maar het ging dus, mijn vriendin ging met mijn moeder praten. Ja. En zo is het eigenlijk mijn vriendin geworden.

[Warsha]Echt? O, wat leuk. Ja. Dus je hebt een beetje hulp van mama gekregen. Dat is wel fijn, als je het ook spannend vindt. Ik herken dat ook wel. Ik vond dat ook altijd best wel een ding hoor. Steeds weer nieuwe ja, klasgenoten leren kennen, nieuwe vrienden maken. Nou ja, aan zijn maandag mogen we weer naar school. Tenminste de basisschool gaat open. Voor jou is het volgens mij anders, hè?

[Daaniya]Ja, we hebben 1 juni school. En voor ons is het zeker anders, want wij moeten wel 1,5 meter regels aanhouden en de basisschool leerlingen nog niet. En ik ben dus al bijna 13. We hebben best wel een klein lokaal. Dus we moeten de groep in drie verdelen of twee verdelen. Dan moeten we steeds een dag naar school komen.

[Warsha]Oké, ja dat is wel spannend. Hoe vind je dat?

[Daaniya]Ik vind het nog wel spannend, want ik weet nog niet precies hoe het gaat. Of met wie we in de groepjes gaan. Want ja dat is natuurlijk nog niet gebeurd.

[Warsha]Ja.

[Daaniya]Misschien wel.

[Warsha]Ja, want hoe vond je het dat je de afgelopen weken of na ja maanden inmiddels, volgens mij is het nu 2 maanden ongeveer dat je niet naar school kon gaan. Hoe was dat voor jou en hoe was het om thuisonderwijs te krijgen?

[Daaniya]Op het begin was het nog wennen, want je wist nog niet precies wat er zou gebeuren en hoe het zou gaan allemaal. Maar wanneer ongeveer 3 weken was je het wel een beetje zat thuis zitten en wist je wel hoe het ging allemaal. We dachten wel allemaal dat het na misschien een maandje wel weg zou gaan.

[Warsha]Ja het duurt veel langer hé? En hoe gaan de lessen bij jou thuis?

[Daaniya]Kijk, deze gaan als volgt. We hebben dertien vakken.

[Warsha]Dat is best veel.

[Daaniya]Ja, superveel.

[Warsha]Ja.

[Daaniya]En die 13 vakken moeten we in 5 dagen verdelen. Dus gaan we niet elke les, gaan we online les hebben, maar één les van elke vak in de week. Dat is het zelfde ingedeeld. En dan moeten we gewoon achter onze laptop zitten. En dan gaat de juffrouw ons bellen. En dan hebben we gewoon les. Dan geeft ze ons huiswerk en die moeten we dan daarna maken. En dan moeten we wachten tot de volgende les.

[Warsha]Ja, mooi. En krijg je daar ook ondersteuning bij van je ouders? Of is het echt voornamelijk zelfstandig?

[Daaniya] Ik krijg ondersteuning van mijn ouders. Mijn vader is supergoed in wiskunde.

[Warsha]Oh, dat is mooi.

[Daaniya] Ja, dus daar helpt hij me wel heel erg veel bij. En mijn moeder is goed in taal en dat soort dingetjes. Dus daar helpt zij mij ook bij als ik iets niet snap of iets moeilijk vind. Bij een werkstuk bijvoorbeeld, helpt ze mij ook.

[Warsha]Ja, dat is wel heel fijn dat je daar wel echt ondersteuning bij krijgt waar nodig is.

[Daaniya]Ja.

[Warsha]Hoe vind je dat om dan zo les te krijgen van papa en mama?

[Daaniya]Het is wel, bij huiswerk, voor de corona crisis, hielpen ze me ook wel eens. Het lijkt een beetje daarop. Het is niet echt dat ik echt de les krijg van hun, dat ze mij echt goed gaan uitleggen alles. Want ik krijg de basis dingen al in de les van de docent. Ze helpen me gewoon een beetje als ik iets niet snap.

[Warsha]Ja dat is wel mooi. Missen je vriendjes en klasgenoten? Je vriendinnen?

[Daaniya]Ja, ik mis vriendinnen en klasgenoten heel erg. Maar ja, het is niet erg, want ja, thuis is het ook al zo druk met twee broertjes.

[Warsha]Ja.

[Daaniya]Je merkt niet dat je niet in de klas zit.

[Warsha]Nee.

[Daaniya]Alleen mis ik mijn vriendinnen wel heel erg. Het is wel een beetje saai zonder hun.

[Warsha]Ja, want spreek je ze op andere manieren?

[Daaniya]Ja, we spreken wel eens af. Heel soms, maar niet zo vaak. Dan gaan we via het team spellen. Soms ga ik naar hun huis of ze komen naar ons huis. En dan gaan we iets bakken ofzo.

[Warsha]Dat is wel fijn dat het op die manier kan.

[Daaniya]Ja, dat is wel echt heel fijn.

[Warsha]Ja. Je vertelt net dat je het ook druk hebt met je broertjes. Is er veel veranderd nu je ook veel meer thuis bent? Doen jullie ook veel meer leuke dingen samen?

[Daaniya]Ja.

[Warsha]Dat kwam er echt heel blij uit.

[Daaniya]Ja, ik vind het wel leuk met hun thuis zitten. Want ja, het zijn mijn twee broertjes en ze zijn altijd heel enthousiast. Soms hebben ze een bui, omdat ze wel een beetje vervelend zijn. Maar we voetballen, we spelen spelletjes, we kijken films. Soms slapen we bij elkaar en dan gaan we een tentje bouwen.

[Warsha]Dat lijkt me echt heel gezellig.

[Daaniya]Ja, dat is heel gezellig.

[Warsha]Ja. En jij doet meer in Ramadan?

[Daaniya]Ja, zeker.

[Warsha]Ja, dat is nu al een paar weken bezig hè, klopt toch?

[Daaniya]Vijftien dagen.

[Warsha]Ja, ja. Hoe vind je dat?

[Daaniya]Ik vind het wel heel leuk nu met Ramadan, want ja, even een maandje iets anders. En nu is het ook wat makkelijker, want we zitten thuis, we hebben geen school, geen heen en terugreis. Dus we verbruiken minder energie, waardoor het wel wat makkelijker is. En het is, vorig jaar was het wat moeilijker, want het was ook warmer. Nu is het niet zo heel heet. Vorig jaar was het warmer. Dus dat is wel…

[Warsha]Ja, en voordat de Ramadan begint, doen jullie nog iets qua voorbereiding? Hoe ziet dat eruit? Of is helemaal geen voorbereiding dat van ook?

[Daaniya]We hebben niet echt een voorbereiding. We verheugen ons wel gewoon heel erg op de maand, maar het is niet echt dat we een voorbereiding hebben of zoiets.

[Warsha]Ja. En wat mag je allemaal niet doen tijdens ramadan?

[Daaniya]Je mag eigenlijk best wel veel dingen niet doen. Onder andere niet eten, niet drinken, ook geen water. Dat is wat er heel veel gevraagd wordt. En je mag niet schelden. Mag sowieso niet, maar nu als helemaal niet. En je mag ook niet, je mag gewoon.

[Warsha]Ja, dat is het denk ik wel een beetje.

[Daaniya]Ja, dat is het wel een beetje.

[Warsha]Wanneer mag je eten? Volgens mij verschilt dat per dag.

[Daaniya]Elke dag verschilt ongeveer twee minuten. Maar het is wel gewoon van zondag op gang mag je niet eten tot zondag onder gang. En daarna mag je wel eten en in die tussentijd mag je wel eten.

[Warsha]Ja, en je vertelde net dat het nu makkelijker voor je is.

[Daaniya]Ja.

[Warsha]Omdat je niet naar school hoeft, je hoeft minder te reizen, je bent ja meer productiever denk ik en je hebt meer energie. Hoe is dat verder? Hoe ziet zo’n dag er dan voor jou uit?

[Daaniya]In de nacht sta ik op, ongeveer om twee uur nachts. Dan ga ik eten, heel veel drinken want je hebt wel echt veel dorst. Ja. En daarna ga ik tanden poetsen, je gebed doen en daarna ga je slapen.

[Warsha]Ja.

[Daaniya]En daarna ga je gewoon je werk doen, thuis en even buiten spelen. Want ja, je moet wel bewegen. Daarna ga je misschien een beetje slapen of misschien een beetje Netflix kijken of chillen. En daarna ga je om ongeveer negen uur, kwart over 9 ga je eten en dan slapen. Maar tussen de tijd van zonsondergang en zonsopgang ga je wel nog even je gebed doen en alles. Want ja, daar is deze maand eigenlijk voor.

[Warsha]Ja, mooi. En eet je ook extra maaltijden of bepaalde maaltijden? Of extra lekkere zoetigheden?

[Daaniya]Ja, dat wel, ja. We eten wel wat vaker, we eten wel lekkerdere dingen dan normaal. Want ja.

[Warsha]Kun je voorbeelden geven?

[Daaniya]Bijvoorbeeld een hamburger of iets anders. Bijvoorbeeld…

[Warsha]Wat eet jij graag?

[Daaniya]Ik, op het begin van de dagen ongeveer anderhalve week. Aten we wel veel ongezonde dingen. Zoals hotdog, patat, hamburger, pizza, dat soort dingetjes.

[Warsha]Maar dat is ook wel lekker toch?

[Daaniya]Ja, het is wel lekker. Het is niet goed voor je.

[Warsha]Nee, zeker niet.

[Daaniya]Dus nu vind ik het gewoon lekker om een broodje met ei te eten of zo. Gewoon een goede maaltijd. Zoals een avondeten. Macaroni, spaghetti, nasi, bami. Dat soort dingetjes.

[Warsha]Lekker, lekker. Want doen jou broertjes mee aan de Ramadan, die zijn natuurlijk een stuk jonger dan jij.

[Daaniya]Ja, Issa niet. Hij is vier, hij niet. Maar de andere, Daniel, hij is acht. Hij doet wel halve dagen mee. Nog niet helemaal, niet hele dagen. Dat is wel een beetje moeilijk voor hem.

[Warsha]Ja. Nee, hij is vier. Hij lijkt me ook inderdaad moeilijk om daar aan mee te doen. Want dan begrijp je het nog niet helemaal, zeg maar. Vanwege corona mag je ook niet naar de moskee om elkaar op te zoeken en gebeden te doen. Hoe ziet dat er nu uit?

[Daaniya]We doen niet samen, maar de moskeeën hebben wel een live stream. Die kunnen we dan volgen via YouTube, tv. kunnen we gewoon meedoen bijvoorbeeld bij het gebed of bij het vasten of bij Iftar. Dan kunnen we gewoon meedoen met hun.

[Warsha]Ja.

[Daaniya]We hebben ook een gebed na het vasten en daar zijn ze ook wel uit.

[Warsha]Oh, dat heel mooi dat dat via een livestream georganiseerd wordt. Ja. En dat je op die manier toch, ja, mee kan doen met elkaar.

[Daaniya]Ja.

[Warsha]Wat ervaar je nog meer?

[Daaniya]Ik, Het is wel een beetje raar, want we zitten nu natuurlijk thuis en we hebben niks te doen thuis. Want ja, de eerste weken dachten we nog, yes, we hoeven niet naar school.

[Warsha]Ja, toen voelde het nog als vakantie hè.

[Daaniya]Ja, maar na één week was bijna iedereen het al zat.

[Warsha]Echt waar?

[Daaniya]Ja, om thuis te zitten. We zaten elkaar wel vaker op de lippen. En zo ging het wel een beetje. Maar nu kunnen we wel een beetje overweg ermee. We hendelen het wel. En we weten wel hoe we er met elkaar mee gaan. Dus zo gaat het wel.

[Warsha]Oké, even terug naar Ramadan. Hoeveel dagen zijn er nog?

[Daaniya]We weten niet zeker hoeveel dagen er zijn in totaal. Of 29 of 30. Maar nu is het geloof ik 14 of 15e dag. En is het ongeveer dus nog 14 of 15 dagen.

[Warsha]Ja, ja, je zit op de helft. Want weet je ook hoe dat bepaald wordt? Want je zegt 29 of 30 dagen.

[Daaniya]Ik denk dat dat met de maan te maken heeft, maar ik weet het niet heel zeker.

[Warsha]Oké. Ja, dat heb ik weleens gehoord, inderdaad, dat het met de maanstand te maken heeft, hoe de maan ervoor staat.

[Daaniya]Ja.

[Warsha]Maar jij ervaart wel dat Ramadan nu makkelijker te doen is, Ja. Tijdens deze coronatijd.

[Daaniya]Zeker.

[Warsha]Ja, want je reist minder, je hoeft niet naar school. Vind je het op school moeilijker om aan de ramadan te houden? Of hoe ervaar je dat dan?

[Daaniya]Op school zie je ook iedereen voor je neus eten, dus dat is wel moeilijk. Maar hier thuis houden we ook een beetje rekening met elkaar. En niet iedereen van thuis doet mee aan de ramadan, maar bijvoorbeeld als ik meedoen, dan houden mijn ouders wel rekening met mij.

[Warsha]Ja.

[Daaniya]Dat ze niet voor mijn neus gaan eten. Dat ze maar naar boven sturen wanneer ze gaan avond eten eten. Dan ga ik wel gewoon.

[Warsha]En hoe lang doe jij jou mee aan een Ramadan?

[Daaniya]Ik deed de eerste dag, dat deed ik niet mee. Maar de rest van de dagen doe ik wel mee.

[Warsha]Maar is het je eerste jaar dat je echt volle tijd meedoet?

[Daaniya]Ja.

[Warsha]Wel, wat een uitdaging voor jou en ook mooi dat je het doet.

[Daaniya]Ja, het is wel moeilijk, maar het gaat wel.

[Warsha]Ja. Want weet je ook waarom je meedoet aan Ramadan? Te ingewikkeld om uit te leggen, misschien.

[Daaniya]Ja. Ik denk dat, ik denk dus zodat we tot rust komen of zoiets.

[Warsha]Ja dat is wel heel mooi.

[Daaniya]Zodat we meer tijd hebben om ons gebed te doen of om in de Quran te lezen. Of om iets te doen met ons geloof en niet andere dingetjes.

[Warsha]Ja nee, dat is heel mooi dat je dat ook deelt. Ja, als je kijkt naar deze rare tijd, wat mis je nu heel erg?

[Daaniya]Vriendinnen. Ja. En mijn oma. Want we mogen niet meer langskomen. Dus ja, dat mis ik wel echt heel erg.

[Warsha]Ja, dan spreek je haar ook op een andere manier of zie je haar op een andere manier?

[Daaniya]Ik bel haar, ik bel haar ongeveer elke dag.

[Warsha]Ja, dat is wel lief.

[Daaniya]Ja, en dan praat ik gewoon met haar.

[Warsha]Ja, mooi. Zijn er ook dingen waar je ook wel heel blij van wordt? Want het is natuurlijk een minder leuke tijd.

[Daaniya]Ja, ik word wel blij van de hele dag mijn broertjes zien. Het is soms wel irritant, maar het is wel leuk om ze vaker te zien. Want eerst zag ik ze niet zo vaak, maar nu wel.

[Warsha]Ja, ja. Nee, mooi. Heb je nog tips die je wilt delen aan andere luisteraars? Aan kinderen?

[Daaniya]Ja. Als jullie het saai vinden thuis, ga gewoon met je broertjes, zusjes, broers, zus, ga gewoon met ze spelen. Ik raad aan voetbal, doe dat gewoon. Maar doe gewoon met jullie, zelf leuk vinden. Je kunt ook kamperen, gewoon in de kamer met de lakens en dekens. Of in de woonkamer.

[Warsha]Dat lijkt me echt zo gezellig. Ik heb dat nog nooit gedaan, maar dat lijkt me echt heel leuk.

[Daaniya]Ik vind het echt heel leuk. Of ga gewoon een bordspelletje spelen of een film kijken. Of ga natuurlijk je huiswerk maken. Dat kan ook.

[Warsha]Ja, oké. Ik ga je één laatste mooie vraag stellen. Als je alles uit de hele wereld nog kiezen, en je mocht het helemaal zelf bepalen. Wat zou je het als eerst willen doen?

[Daaniya]Ik wil echt een keer skydiven.

[Warsha]Ja? Oh wauw, die wens heb je al. Oh wauw, dat is echt zo mooi. Maar dat lijkt me ook zo gaaf.

[Warsha]Ik wil ook bungee jumpen. Ik wil dat wel een keer doen.

[Warsha]Ja, jij houdt echt van uitdaging. Dat is mooi.

[Daaniya]Klopt.

[Warsha]Heb je ook een bepaalde wens met voetbal?

[Daaniya]Ik ga het niet meer als mijn werk nemen, maar gewoon meer als hobby. En gewoon heel vaak doen en het is gewoon heel leuk om te doen.

[Warsha]En waarom niet als werk?

[Daaniya]Omdat ik er niet heel goed in ben, maar ik kan het wel. Maar ik ben er niet heel goed in.

[Warsha]Je bent nog heel veel aan het oefenen, je bent nog hartstikke jong, dus wie weet. Zit je later ook in zo’n ja, vrouwen voetbal club, dat is echt wel super tof, toch?

[Daaniya]Ja, dat is heel tof, ja.

[Warsha]Oké. Ik vond het erg leuk om je gesproken te hebben. En om je ervaringen ook over Ramadan te horen en over voetbal. Dat is echt heel mooi. En de tips die je gedeeld hebt vond ik erg mooi. Dus ja, ik hoop dat de andere luisteraars, andere kinderen daar ook heel veel bij hebben.

[Daaniya]Ik vond het ook heel leuk om mee te doen.

[Warsha]Ja, nou heel fijn. Nou heel fijn. Dank je wel voor dit gesprek.

[Daaniya]Geen probleem.

[Warsha]Bedankt voor het beluisteren van deze podcast. Ik hoop dat je genoten hebt. Je kunt mij volgen via Kindervreugde op Instagram en Facebook. Ook zou ik het heel erg lief vinden als je een berichtje achterlaat op iTunes, of je kunt mij 5 sterren geven. Tot de volgende keer!

Luisteren kan ook via de volgende kanalen